Midsommar 2017

Den mytomspunna ställningen! Vi har precis kommit ner till landet! Jag mamma och Tyra! Det är dålig stämning! Jag flyr...

Till ett smultronställe som Natalies mamma hittat! Vi planerar outfits vi ska ha till kullen och jag tar emot snaps från killar i Katrineholm som undrar om jag kanske vill gå på dejt den här gången då, nu när jag kommit ner igen

Mormor, morbror, moster anländer. Tågen krånglar, nån olycka har skett, men till slut lyckas Arvid, Tim och pappa också ansluta. Tim och Arvid tar genast fram kartongsvärden och bubbelplastskydden. När vi pratar om Zorro här väcks en spirande inspiration hos killarna, som senare under vistelsen snor ihop värjor istället för svärd

Tim bestämmer sig för att utnyttja att han äntligen har åldern inne, och njuter inte av sitt rosévin.

Hilma anländer! Under hela helgen försöker jag bli omtyckt av hennes klasskompisar som hon snapar med nästan oavbrutet. Vid ett tillfälle säger i alla fall Nils att Hilma helt klart har den bästa midsommaren, att döma av klasskompisarnas stories. Det tar jag som en komplimang. Här ser ni ett misslyckat försök till att imponera med min midsommarutstyrsel. Det vart många diss på den. Ellen kanske tycker om? Som älskar naturen? Mönstret på klänningen är nämligen bara ett enda stort landskap!

Tim och Arvid fortsätter att fäktas. En av dom får tillochmed en sån krigsskada i snoppen att han måste lägga sig ned en stund. Tim duschar slut på allt vatten i brunnen och jag är rasande. Vi diskar tallrikar i sjövatten och jag och Hilma går över till Natalie för att duscha. Midsommardagen är här!

För andra gången samma dag promenerar vi till Natalie. Förbi åker grannen Kevin som senare ska komma att skriva på tinder att han sett mig.

Natalies pappa har renoverat om ett av husen till en fantastisk lya där Natalies nya plastsyrra bor. För att vi ska kunna platta håret på varandra har Natalie burit ut sin helkroppsspegel. I helkroppsspegeln på bilden ser ni gänget vi är hos Natalie, precis innan mina föräldrar hämtar upp oss. Många pina coladas står framme. Hilma dricker cider, jag dricker brännvin och schweppes, även om det vart starkare än jag tänkt mig eftersom Hilma råkar skaka om läsken så hälften sprutar ut i köket! Men ingen skada skedd, vi lyckas båda värja oss, och blusarna förblir fläckfria.

Vi pumpar varandra med komplimanger, girlpower, och åker till nästa förfest, den traditionsenliga i Högsjö hemma hos Nord!

Det som inte syns på bilderna från Nord är att utanför badrummet, ute i solen, sitter alla gäster i ring och spelar en frågesport som min gamla flamma William håller i. Jag och Hilma funderar fnissande över varför frågesporten inte ens är ett drickspel

Kanske minns ni han som jag örfilat på Natalies artonårsfest! Nu vet ni också hur han ser ut! Jag håller om honom på bilder och precis innan vi börjar promenera mot Kullen ger jag honom min sista lime, och lyckas spika en dejt i hans traktor i sommar. Vi återkommer till Henke senare!

Natalie är borta sedan länge, hon är fullast av alla i vårt gäng. Det är kallt. Jag har oddmollyblus och mammas blanka jacka som jag lovat att inte spy på. En kille som heter Fredrik lånar ut sin tröja och ger Hilma mig och Elin skjuts en bit av de fem kilometrarna som vi skulle gått. Vi kissar i ett trevligt buskage och Hilma är snabb med kameran!

Lika snabb är jag med kameran! En meter ifrån Hilmas kisspöl reser sig trädet där jag gömmer min sista slatt brännvin. Nu är vi nära!

Jättenära!

Jag träffar Leo och bondens kusin Oskar! Gänget har splittrats och nu är Natalies plastsyrra Kristin med. Jag får med mitt nya gäng till brännvinsträdet, och även om jag är glad att se Leo igen, Natalies gamla klasskompis som skjutsade mig flitigt ett år innan under studenttiderna, kan jag inte låta bli att prata mest med Oskar. Han säger att Nisse har en ny maskin nu som jag måste åka! Nån skogshuggarvariant. Tillslut kan jag inte hålla mig längre och jag frågar om Nisse är på kullen ikväll. Ja, det är han

Medan Hilma spyr dricker jag upp hennes cider i öltältet. Jag och Nisse har hälsat. Ikväll har han på sig randig t-shirt, jeans och blanka finskor med fyrkantig tå. Min tunga är röd av cidern och jag väntar på att bli redlös som hela mitt gäng är vid det här laget.

Dansgolvet! Jag crowdsurfar tack vare Jens! Hilma och jag står på en smal smal scen framför DJ-båset. Bredvid mig står tröjlös kille. Hilma ropar "nu måste jag haffa!!! Kanske Jens!" Men det blir inte Jens. Jag svarar "jag har redan hittat min!" Och pekar på tröjlös kille bredvid mig. Men tröjlös kille är för upptagen av sig själv för att haffas. Hilma haffar inte Jens, utan en lite kortare som ni kan se på bilden. DJ:n stannar musiken och i mikrofon säger han: dom där två har hånglat i tio minuter! Get a room!

Jens i bakgrunden!

Jag känner mig utanför! Men så! Ser jag Nisse! Vi dansar en stund, men så kommer Henke, och jag hamnar i en knivig situation där jag sänder flörtiga blickar åt båda. Vid ett tillfälle glider jag undan och dansar med Marcus Andersson från bonde söker fru, men han ser mest åt blondinerna.

Jag och Nisse hamnar tillslut ensamma, jag erkänner att jag drog tag i honom bort från dansgolvet, in i skuggan. Varför kollar du aldrig på min story, säger jag. Han säger att jag plötsligt bara försvann. Jag tänker att han ljuger men vill så gärna ha honom så jag säger att vi lägger till varandra igen. Det går inte så bra och han säger att han har dyslexi, jag säger jaså, å han svarar ledsamt: "ja annars skulle jag inte vara grävmaskinist":(. Han har sålt sin rallybil och ska köpa en Chrysler istället. Jag frågar honom vilken färg den skulle vara men det spelar tydligen ingen roll. Trodde att han VAR sitt rallytävlande! Blir så förvånad. Så typiskt att när man inte känner den man gillar, blir det man vet om den så stort. Henke är svartsjuk och den enda kontakten jag får är när han säger "du har ju Nisse nu" och när Nisse frågar om jag inte vill med på en raggarrunda ändå, säger jag nej, Hilma sover ju hos mig. Då svarar han "sov hos mig så tar Henke Hilma". Men jag och Hilma sover i kapellet och precis innan vi ska somna skriver Nisse att han längtar efter mig.

Bakfulla och fnissiga som fån är jag och Hilma. Hon har ångest över sitt haff! Jag upptäcker att någon screenat bilden på Hilma och hennes haff i min story, och det visar sig att killen Hilma haffade, är den yngre brodern till killen Emma haffade när hon hälsade på hos mig förra sommaren! Tur är att killen Hilma haffat inte är så ung som vi farhågade, utan 98a

Hilma åker tåg hem. Jens snapar och gratulerar Hilma till hennes haff, han hade lagt märke till att hon egentligen var sugen på honom. Men ack! Han är inte singel längre. Jag och Natalie åker bil till kullen för att återuppleva gårdagens bravader. Vi har neonnaglar båda två men jag lyckas inte fånga det snyggt på bild. Jag köper en Cola eftersom jag är en läsktjej nu, Natalie kan inte få i sig något alls för hon är så bakis. Hon borde nog inte fått köra alls den dagen faktiskt.

Vår promenad är så fin och skvallrig; jag berättar saker för Natalie som hon gjort kvällen innan som hon inte själv minns, tex vilka hon hånglade med och vilka hon tog på snoppen!

Djulö! Camping, park och vandrarhem. Om natten en perfekt promenad! Vi hittar en scen där vi leker, går igenom en olåst dörr och presenterar oss som om det sitter barn i publiken. Vi aktar oss för att trampa på svarta sniglar och på marken lyser plötsligt stjärnor! Och vårt skvaller tar aldrig slut

Så vi bestämmer oss för att ta en tidig morgonpromenad dagen efter! Så blir det inte. Vi tar en raggarrunda men stannar till i skogen och sover en timme. Här på bilden är vi båda nyvakna och fortfarande bakfulla.

Jag sover hela bilresan till Stockholm sen. En bild säger mer än tusen ord, men ett tryck på en tröja säger än mer

 DigIT

Upp