Textationship: den modernes guide till kärlek

(null)

Är du också trött på det vanliga dejtandet? Att bara umgås över en öl som sedan ändå enbart slutar med sex? Lider du likt mig och Lisa av svåra comittment issues? Har du blivit lat och behöver en anledning att piffa till dig mer även när du har hemmadagar? Är du trött på att behöva prioritera kärleken framför dina vänner? Eller att fram och tillbaka bestämma en träff som du ställer in om och om igen, därför att du blir för nervös för att gå? Stämmer detta in på dig, samtidigt som Du ändå inte är redo att släppa drömmen  om kärleken? Då har jag dejtandet för dig. Du är i akut behov av en textationship! 


Har du bestämt dig för att skaffa en textationship? Bra tänkt! En textationship är en relation som stannar i telefonen. Det är den moderna människans version av kärlek, där hon får bekräftelse och omtanke - utan att behöva förlora sig själv och sina rutiner på vägen!


Du behöver: 

god tillgång till telefon

ett ganska upptaget liv (som du kan ha som ursäkt när ni aldrig ses)


Steg ett: 

Hur hittar man den rätta textingpartnern? 


Tinder funkar förstås. Eller så tar du upp ett gammalt haff som du vet vill ses och så varje gång hen frågar om du vill ses - då är du upptagen! Men var väldigt noga med att vara först med att skriva också, kanske tillochmed fråga om ni ska ses, men bara på omöjliga tider. Exempel: "saknar dig. Vore kul att ses. Kan du ses om tio minuter i en halvtimme? Vill träffa dig exakt NU". Personen lär säga att hen inte kan men om hen mot förmodan säger ja så måste du vara snabb! Exempel: "Eller det kanske är onödigt med så kort stund, vill ju träffa dig längre stund än så, kanske nästa vecka? Men jobbar så mycket så jag hör av mig så fort jag vet att jag kan!❤️". Eller "du svara för sent, nu ska jag redan träffa min bästis :(" Du kan gärna tillägga "men åå vad synd:( kan vi inte chatta en stund istället då:("


Steg två:

Erkännande


Såna här typer av meddelanden ovanför får förstås bara äga rum i början, efter ett tag måste du träda in i en ny fas. Ni båda måste tillslut förstå att ni inte kommer att ses irl, någonsin, men vid det laget är ni båda för fästa vid varandra för att sluta skriva. Du kan använda anledningar som just "jag har comittment issues" när hen frågar varför det är så svårt för dig att ses. Att du är nydumpad och inte vill gå för fort fram är också ett beprövat (helt okej) alternativt svar. Annars funkar alltid: "jag är rädd att det ska vara annorlunda i verkligheten, nu när jag är så kär, och vi har det så bra". Vi vill ju inte vara taskiga med flit och jag vill verkligen inte förespråka hjärtekrosseri! Därför är det mycket viktigt att ni tillslut kommunicerar på den här punkten. Men det måste vara vid rätt tillfälle som du tar upp det! 


Steg tre:

Målet är inte längre att dejta


Målet är att hen inte ska sluta vara kär i dig! För det gör ont! För du har själv blivit kär! Man kan nämligen bli kär i någon genom mobilen. Hen har ju pratat med dig genom hela nätterna, frågat varje dag hur det gick på jobbet, ni har sextat några gånger i veckan (om man tycker om det), du har ju ett perfekt sexliv nu! Du kommer varje gång! Med hjälp av dina egna händer och hens kropp på bild! Det ska kännas mer värt att skriva än att träffas, och mer värt att skriva än att säga upp kontakten. Då har du troligtvis hittat rätt person för dig! 


När du har kommit till steg tre så kan du vara säker på att du är involverad med någon i en textationship. Grattis!


Men några tips till dess!

När du väljer partner kan det vara smart att ta någon som bor långt bort. Det gör det hela att ses mer krångligt även för dig, och det känns än mer löjligt att träffas därför att det är (löjligt) långt avstånd mellan er. Jag har själv erfarenhet av textationships med män som bor någorlunda (för) nära, och det resulterar mest bara i en överhängande ständig rädsla att träffa personen på stan, och ett snabbt slut därför att han fattar för fort att man inte vill ses, innan han har hunnit bli kär. Dessutom ger avståndet er relation en melankolisk, underbart romantisk Romeo och Julia-känsla som får er att klamra fast vid varandra! För hur fantastiskt är det inte, att ni blivit kära, fast ni inte ens träffats? Händer något sånt, ja då fortsätter man faktiskt att hålla kontakten så långt det går. Ni har ju något särskilt!


Spara alltid det ni skriver om ni skriver i snapchatten! Var inte rädd för att screena heller! De flesta blir smickrade. Och vad är en textationship, vad vore en relation, om man inte fick prata om den med andra?! Du vill kunna skicka screens till dina vänner, och du vill kunna spara allvarliga saker som du kan svara på senare när du har tid! Det kan vara skönt också med bevis, kunna skicka tillbaka till personen när hen säger emot dig. Det är ännu en fördel med en textationship: du har alltid rätt och du har alltid bevis. Dessutom kan det vara fint att ha personen som bakgrund, eller i ett eget album som du kan scrolla igenom när du känner att du kanske borde träffa hen. Det släcker suget, och du kan fortsätta att haffa andra precis som vanligt, fast du vet att du har en partner i telefonen. Tacka vet jag de där screenshotsen. 


Skicka fysiska brev. Jag har själv jobbat lite med vykort och brev också, det är absolut inget krav men jag tycker det är ett bra sätt att känna närhet till personen. Det kan vara något att prova någon gång i alla fall. Jag kan inte trycka tillräckligt på heller hur trevligt det är att ha de där vykorten när ni blockat varandra efter ett par månader, därför att det tillslut gör för ont att inte träffas (samtidigt som du verkligen inte vill det eftersom du inte vill förstöra den absolut perfekta relationen - som ni faktiskt har)!


Sätt på notiser! Tro mig. Du kommer sitta med mobilen tänd jämt annars, och vänta på ett meddelande. 


Ha ett gulligt namn på personen som kontakt. Det känns seriösare då, för du vet att folk omkring dig kan se att du är upptagen. 


Visa känslor! En textation är en chans till att bli bättre på att formulera sig. Var inte rädd att berätta att du är kär bara för att ni inte träffas! Utan känslor i en textation kommer ni bara att kväva varandra. Ingen vill ha snuskiga, smöriga mess stup i kvarten, från någon de inte är intresserade av. Det vill inte du heller! Så ljug förstås inte, men var inte rädd att överdriva lite grand med känslorna! För ibland behöver du se dig själv skriva orden innan du fattar att du känner dom. 


Jag lämnar för egen del textationships kvar i 2017. Det har varit stormigt. Stormigt är inte nödvändigtvis dåligt, men det är uttröttande. 


Jag ser mycket fram emot att höra om era konversationer med de älskade de kommande månaderna! Skicka gärna screens på de kärleksförklaringar ni tar emot, och skriver själva! Lycka till nu! Kärleken ska aldrig dö! Länge leve kärleken!


Towe 

Upp